Главоболка кај деца

Главоболката е една од најчестите болести кои ги погодуваат децата и адолесцентите. Секое петто дете се жали на главоболки најмалку еднаш месечно. Меѓународното здружение за третман на главоболка (IHS) направи разлики помеѓу повеќе од 100 различни видови на...